Veelgestelde vragen over kindercoaching

veelgestelde-vragen

Is er een wachtlijst?
Nee, over het algemeen genomen kan vrij stel een afspraak gemaakt worden voor een intake-gesprek. Indien we van beide kanten nut zien in behandeling, kan direct de eerste afspraak gemaakt worden.

Hoe kan ik het beste een afspraak maken voor een intake-gesprek?
De snelste manier is om gebruik te maken van het contactformulier op deze site, maar als u nog vragen heeft kunt u wellicht beter even bellen. Het telefoonnummer staat rechtsboven op de website.
Hoe lang duurt een sessie?
 Een sessie duurt meestal zo’n 45 minuten tot ruim een uur.
Wat is het verschil tussen een coach en een therapeut?
Een kindercoach helpt een kind met name op mentaal gebied, op het gebied van het denken, fantaseren, visualiseren en bewust worden. Een coach biedt het kind de mogelijkheden om eigen kwaliteiten te ontdekken en deze bewust in te zetten. Een therapeut werkt met onderliggende emotionele problemen, trauma’s en blokkades. Hier gaat het vooral om begrijpen waar je probleem vandaan komt en inzicht krijgen in wat je doet.
Hoeveel keer komt een kind gemiddeld bij een kindercoach?
 In principe is een coachingstraject relatief kort. Het aantal afspraken hangt af van het kind en de situatie. Houdt u rekening met 5 -15 sessies. Na afloop vindt er een evaluatie met de ouders plaats. Als een kind de behoefte voelt om vaker te komen, is het welkom. Ook zijn er kinderen/ouders die na afronding van een traject een ‘check-up’ willen. Uiteraard is dit ook mogelijk.
Worden de kosten vergoed?
 In de meeste gevallen worden de kosten (nog) niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is daarom aan te raden contact te zoeken met uw verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. Als uw kind een PGB heeft, kunt u de coachingskosten hiermee betalen.
Krijg ik te horen wat u met mijn kind bespreekt?
Afhankelijk van de leeftijd en de situatie is de ouder al dan niet aanwezig tijdens de sessies. Als dit niet het geval is, staat het u vrij vragen te stellen. Sowieso zal na een aantal sessies een evaluatie met de ouders plaatsvinden. Omdat vertrouwen tussen uw kind en mij erg belangrijk is, laat ik het aan het kind te beslissen wat wel en niet gedeeld zal worden. Uiteraard mag u hierin van mij een professionele houding verwachten en kunt u erop vertrouwen dat ik u op de hoogte breng van zaken die in het belang van het kind aan u verteld dienen te worden.
Maakt u een schriftelijk verslag van de vorderingen?
Wanneer u het wenst, schrijf ik aan het einde van het traject een verslag. De kosten hiervoor bedragen zo’n 45 euro, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het verslag.